Amb la novena jornada disputada de la Lliga Catalana d’Escacs, tots els grups han finalitzat la fase regular de la competició. A més, a la màxima categoria de la Lliga, la Divisió d’Honor, tenim els dos equips que lluitaran pel títol a la final del play-off que tindrà lloc el pròxim dissabte 13 d’abril a Manresa.

Quadre Play-off pel títol de Divisió d'Honor

Els matxs de retransmissió d'aquesta setena ronda varen ser el Barberà - Platja d'Aro del Play-off pel títol i el Llinars-Terrassa en el grup de Descens.


Els enfrontaments de quarts de final del play-off pel títol, el Colon Sabadell guanya per la mínima, 5,5 a 4,5, al Sant Andreu. D’aquesta manera, per sisè any consecutiu, el Colon Sabadell jugarà la final de la Lliga Catalana. Acompanyaran als vallesans a la final el Platja d’Aro que presentaren l’equip de gala per guanyar a casa del Barberà. Els empordanesos es classifiquen per a jugar una final inèdita a la Lliga Catalana fent història i essent el primer equip fora de la territorial de Barcelona en jugar-la. Per la lluita pels llocs 5 al 8, l’Ateneu Colon guanyà per 4,5 a 5,5 a casa del Barcelona i el Figueres derrotà al Cerdanyola per 6 a 4.

Equip del Santa Eugènia celebrant l'ascens a Segona Divisió

Pel que fa als enfrontaments del grup de descens, l’Olot guanya per 4 a 6 a casa del Foment Martinenc, i aconseguint de nou un valuós punt per la permanència mentre que el Foment ja la té assegurada. El Tres Peons també assegura la permanència en vèncer a casa del Vila Olímpica per 3 a 7, mentre que els vilatans hauran de continuar lluitant per evitar-la. Repartiment de punts entre l’Andorra i el Mollet amb l’empat a 5. I finalment, primera victòria del Llinars a la Divisió d’Honor després de derrotar per 5,5 a 4,5 al Terrassa.

Equip del Caldes de Montbui

Pel que fa a la Primera Divisió de la Lliga Catalana d’Escacs, finalitza amb el Lira Vendrellenca com a campió del Grup I i el Cor de Marina com a campió del Grup II. Aquests dos equips tornaran a ser equips de Divisió d’Honor a la temporada 2025. El tercer equip a tenir dret a l’ascens es decidirà entre el Peona i Peó i el Catalonia Joviat.

Equip del Blanes

A Segona Divisió, el Catalunya es proclama campió del grup de Barcelona amb 7,5. En el grup de Girona, finalment és el Sant Martí qui acaba liderant la classificació amb 7 punts. En el grup de Lleida, el Badia amb una impecable puntuació de 9 punts és el campió. I finalment en el grup de Tarragona, l’Amposta amb 7,5 punts es proclama campió. Així, el Catalunya, Sant Martí, Badia i Amposta, jugaran a Primera Divisió a la temporada vinent. Les altres dues places restants que donen dret a l’ascens, sortiran del play-off que jugaran els equips Peona i Peó B, Cerdanyola del Vallès B, Espiga de les Corts i Barcelona B.

Moment de joc al local del Club Escacs Reus

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats