Setena ronda i darrere de la fase regular a Divisió d’Honor de la Lliga Catalana. Tenim els vuit finalistes que entren en el Play-off pel títol: Colon Sabadell, Cerdanyola, Ateneu Colon i Figueres són els classificats del Grup I, i Barbera, Sant Andreu, Platja d'Aro i Barcelona són els classificats en el Grup II. La resta dels equips continuaran jugant pel sistema de tots contra tots conservant els punts que hagin acumulat en els enfrontaments directes previs i els tres equips pitjors classificats perdran la categoria.

El jove equip del Llinars de Divisió d'Honor

Els grups i enfrontaments de la segona fase de la Lliga Catalana d’escacs es poden consultar a: Fase títol i descens.

Els matxs de retransmissió d'aquesta setena ronda varen ser el Figueres - Tres Peons del Grup I i el Sant Andreu - Vila Olímpica en el Grup II.

 

Matx entre el Terrassa i el Cerdanyola del Vallès

En el Grup I, impecable final de fase del Colon Sabadell, que ha anat guanyat partit darrere partit d’ençà de la derrota de la ronda inicial. El Colon Sabadell guanya amb un resultat còmode a casa de l’Ateneu Colon per 3,5 a 6,5. El Cerdanyola també fa idèntic resultat a casa del Terrassa, i d’aquesta manera aconsegueix una meritòria segona posició, mentre que el Terrassa haurà de continuar lluitant per la permanència. L’Olot, amb un 6 a 4 contra el Mollet, guanya el seu primer punt molt important davant d’un rival directe per a la permanència a la categoria. Els del Mollet desaprofiten una oportunitat per entrar el play-off pel títol. Finalment, empat de punts entre el Figueres i el Tres Peons, cosa que fa que els empordanesos entrin en el play-off pel títol i els barcelonins hauran de jugar per la permanència.

Classificació Grup I Divisió d’Honor

Class

Equip

Punts

Des

1

COLON SABADELL

5,5

43,5

2

CERDANYOLA

5

40

3

ATENEU COLON

4

39,5

4

FIGUERES

4

37

5

MOLLET

3,5

38

6

TRES PEONS

3,5

31,5

7

OLOT

1,5

27

8

TERRASSA

1

23,5

 

En el Grup II de la Divisió d’Honor, el Barberà guanya contundentment l’Andorra per 8 a 2 i d’aquesta manera assoleix el lideratge del grup en aquesta primera fase. Així i tot, el Barberà es queda amb 5,5 punts donat que el Comitè d’Apel·lació ha retornat el mig punt en disputa al Platja d’Aro. D’aquesta manera, els empordanesos asseguren ser en el grup per la lluita pel títol després d’haver guanyat al Foment per 6 a 4 i haver recuperat el mig punt, mentre que el Foment es queda a les portes del Play-off malgrat haver fet una molt bona competició. La resta dels partits d’aquesta ronda, sense discutir el resultat de 2 a 8 del Barcelona a casa del Llinars, equip cuer i que tanca la fase amb zero punts. Molt renyit ha estat l’enfrontament entre el Sant Andreu i el Vila Olímpica que ha acabat en repartiments de punts després que empatessin a 5.         

Classificació Grup II Divisió d’Honor

Class

Equip

Punts

Des

1

BARBERA

5,5

44,5

2

SANT ANDREU

5

37

3

PLATJA D'ARO

4,5

41,5

4

BARCELONA

4,5

39,5

5

FOMENT

4

36

6

VILA OLIMPICA

2,5

32

7

ANDORRA

2

28,5

8

LLINARS

0

21

 

Local de joc del Cerap Riudoms

A Primera Divisió de la Lliga Catalana d’Escacs, queden dues rondes per acabar la competició. En el Grup I, la Lira Vendrellenca ha perdut el seu primer matx del Peona i Peó. Els del Vendrell encara lideren el grup amb 6 punts mentre que els de Guinardó són segons a mig punt. En el Grup II de la Primera Divisió continua la rivalitat entre el Cor de Marina i el Catalonia-Joviat que lideren la classificació empatats a 6 punts.

Partit entre els equips de Calaf i el Berguedà

A Segona Divisió, el Catalunya lidera en solitari el grup de Barcelona amb 6,5 punts. En el grup de Girona, triple empat al capdavant amb 5 punts els equips del Cerdanyola B, Sant Martí i Tordera. El Badia lidera en solitari el grup de Lleida amb 7 punts, un punt per davant de l’Espiga de les Corts. I en el grup de Tarragona, el Valls lidera en solitari la classificació amb 6 punts, mig punt per davant de l’Amposta.

Moment de joc de l'equip d'Escacs Artés

Enllaços de retransmissió

Tots els resultats