Organitza


PatrocinaCol·laboren


 

Un any més es posa en marxa el Circuit Català d'Escacs de torneigs Oberts Internacionals d'Estiu organitzat per la Federació Catalana d'Escacs i amb el patrocini del Consell Català de l'Esport, que aquest any arriba a la vuitena edició. La voluntat de la Federació Catalana és que la qualitat dels serveis, l'interès esportiu i els resultats, siguin del més alt nivell. Per això estableix uns mínims per Oberts que vulguin formar part del Circuit Internacional això com una sèrie de recomanacions que mantenen tots aquells aspectes desitjables per a un bon torneig.


El 2012, durant els mesos de maig a setembre se celebraran els 27 Torneigs Internacionals que consta la novena edició del Circuit Català. Es faran 13 oberts a ritme tradicional i d'una durada de 8 o 10 dies i 14 oberts d'escacs actiu d'un o dos dies de durada. Durant aquest període de competició es disputaran un total de 22.000 partides d'escacs, una selecció de les quals, seran retransmeses en directe per Internet. El nombre aproximat de participants és d'uns 3.600 jugadors representants de més de 50 països diferents que es repartiran un total de 175.000 € en premis.


A més dels premis de cada torneig, la Federació Catalana d'Escacs estableix una classificació, en funció dels resultats dels diferents Torneigs del Circuit, que dóna dret a altres premis, ja sigui en una classificació absoluta general, una altra per trams, a més els premis específics per a jugadors i jugadores catalanes. Aquest any la puntuació per la classificació general se sumaran les 5 millors puntuacions aconseguides en els tornejos. Almenys tres han de ser tradicionals, obligatori un actiu, (no puntuaran més de dos actius). Com ja és tradicional en les darreres edicions, tant el guanyador de la classificació general com el millor català seleccionable aconseguiran una invitació per participar en el prestigiós Magistral Ciutat de Barcelona - Casino de Barcelona.


En el marc de la Festa Catalana dels Escacs, que se celebrarà el dia 30 de setembre de 2012, es lliuraran els premis en metàl · lic i guardons commemoratius per a tots els guanyadors del Circuit.